Domeinregels

Aankomst & vertrek
Activiteiten
Keuken

Afval

Probeer afval zoveel mogelijk te beperken. Let er met je deelnemers op geen afval op de grond te werpen. Controleer dit voor vertrek. Aan de ingang van het domein vind je een afvalstraat terug. Hier moet het afval in gesorteerd worden dat verzameld is in de voorziene vuilbakken in elk gebouw. De vuilniszakken mogen niet in de container. Deze horen bij PMD. Er is een container voor papier- karton (plooien), PMD, rest, organisch- en keukenafval en glas. Op het einde van het verblijf worden de zakken voor de juiste container geplaatst en met de keukenploeg (die hebben een sleutel) in de container gedaan.

Autoverkeer

In Heuvelsven trachten we de natuur zoveel mogelijk te beschermen. We beperken autoverkeer op het domein tot het minimum: enkel laden en lossen is toegestaan. Alle auto’s parkeren op de parking vooraan het domein. Het is toegelaten om 1 auto op de voorziene plaats bij de Eik te parkeren voor noodgevallen.

Gelieve bij ritten voor het laden en lossen de maximumsnelheid van 20 km/uur te bewaken. Voor hogere snelheden zijn onze wegen niet voorzien. Het huis aan de ingang bij de parking is een jeugdvoorziening. Rij daar zeer langzaam. Een peuter kan onverwacht de weg oprennen. Indien u na 21 uur nog met de wagen weggaat, doe dit dan zonder de nachtrust van de bewoners van de voorziening of de wijk te storen.

Gebouwen

Meubels verschuiven in een lokaal is geen enkel probleem indien je deze nadien terug plaatst zoals op het plan. In elke ruimte vind je een meubelplan terug. We vragen om geen meubels van gebouw te verhuizen. Dit geldt ook voor matrassen, kussens, keukengerei, … Elk gebouw wordt voor vertrek geveegd en de tafels afgekuist. Kuisgerief is in elk gebouw voorzien met een overzicht zodat dit na verblijf terug in het juiste gebouw gezet kan worden.

Hou steeds ramen en deuren gesloten wanneer je de verwarming op zet. Wanneer je een lokaal verlaat, doof dan zeker de lichten en zet de verwarming terug af. Zo dragen we samen zorg voor het milieu! Bij aanvang hangt er toiletpapier. De rol die op is moet u zelf vervangen (tenzij bij vol pension). Breng geen keukengerei, glazen of bestek naar andere gebouwen.

In- en uitchecken

Voor het verlaten van het domein gebeurt er steeds een ronde met een verantwoordelijke. Er wordt een bijkomende vergoeding gevraagd van zestig euro per uur indien meubels terug gezet moeten worden of afval is achtergebleven in de gebouwen of op het domein. Spreek af bij de incheck met wie en wanneer deze ronde bij de uitcheck kan gebeuren.

Schoonmaak

Elke ruimte wordt altijd veegschoon en zonder afval achtergelaten. Wanneer enkel betaald is voor de napoets wordt er ook met nat gekuist. De keuken wordt altijd hygiënisch en gepoetst achtergelaten.

Opgelet!

Wanneer één van deze zaken achteraf door ons moet gebeuren wordt een bijkomende vergoeding gevraagd van €60 euro per werkuur.

Brandveiligheid

In de gebouwen en het bos geldt een algemeen rookverbod. Maak hierover duidelijke afspraken met de rokers van je groep. Spreek een vaste plaats af waar, indien nodig, gerookt kan worden en voorzie hiervoor een asbak: nooit peuken op de grond.

Huisdieren

In de keuken (alle plaatsen waar eten bereid wordt) zijn huisdieren nooit toegelaten. Als er huisdieren op andere plaatsen verblijven mag dit na vertrek niet zichtbaar zijn. Honden blijven op het domein ten allen tijden aan de leiband. Maak met de verantwoordelijken afspraken over waar en bij welke activiteiten honden wel aanwezig mogen zijn.    

(Geluids)overlast

Heuvelsven ligt in stil natuurgebied, grenst aan een woonwijk en onze parking aan een jeugdvoorziening. Gelieve hier rekening mee te houden. Muziek mag overdag niet over het hele domein te horen zijn. Hou u ’s avonds aan de wettelijke bepalingen m.b.t. geluidshinder na 22 uur. Respecteer de nachtrust van de buren en de dieren. We verwachten van onze gasten een goede vorm van zelfdiscipline als uiting van respect voor mens en omgeving.

Schade

Kosten als gevolg van aangerichte schade houden we van de waarborg af. Als de kosten hoger zijn dan de waarborg werken we met een factuur voor de meerprijs. Er is heel wat glasoppervlak. Vermijd balspelen rond de gebouwen en wijs de groep op het gevaar van rondvliegende voorwerpen en trek - en duwspelletjes in de nabijheid van ramen en glazen deuren.

Vennen

De vennen en de strook errond zijn ingekleurd in het gewestplan als natuurreservaat. Er mag dus niet in gezwommen worden. Recreatie op het water mag met respect voor de natuur. Laat niet toe dat er stenen, takken of andere voorwerpen in het water geworpen worden.

Vuur maken

Een kampvuur mag alleen in onze kampvuurkring. Check op www.natuurenbos.be/brandfase-limburg de huidige richtlijnen rond het maken van vuur in natuurgebied. Hout kan je sprokkelen in het bos. Gooi nooit glas, metaal (zoals kroonkurken) of ander afval in het vuur zodat de asse in het bos uitgestrooid kan worden. Let wel dat het helemaal afgekoeld is.

Voorzorgen

Plaats steeds een emmer water. Een vuur wordt nooit onbeheerd achtergelaten. Gebruik enkel aanmaakblokjes of droog aanmaakhout om rookvorming te vermijden. De afmetingen van het vuur zijn maximum 1m diameter en 2m hoog. Maak geen vuur als de gensters verder waaien dan de kampvuurkring. De verantwoordelijke dooft het vuur volledig na het beëindigen van de activiteit.

Hygiëne

Bij zelfkook wordt de keuken altijd gepoetst achtergelaten.

Friteuses

Frituurolie is voorzien om eventueel frieten in te bakken. Wordt er iets anders in gebakken dienen de friteuses uitgekuist te worden (olie filteren of vervangen). Naast de friteuse hangt een handleiding hoe dit moet gebeuren.

Servies

Respecteer de aantallen bij de stapels om controle makkelijker te maken.

Koelingen

Controleer bij vertrek of alle koelingen uitgetrokken zijn en open staan.